Skip to main content
GUIDE 2023

Hur ofta ska man spola avloppen?

Spolning av avlopp är en regelbunden försäkring kan man säga. En vanlig rekommendation är att avloppen bör spolas vart tredje till vart femte år. Det är ett bra intervall som säkerställer att avloppen håller normal funktion och att vattenflödet är optimalt.

Alternativet, att undvika att spola avloppet ofta, är att det kan uppstå diverse problem som kan göra att större problem, läckor och avloppsstopp uppstår. Dessa problem är ofta mycket kostsamma och går många fall helt att förebygga.

Avloppspolning är således ett utmärkt sätt att underhålla avloppsledningar och rör. Vet du att det var längre än fem år sedan du spolade avloppen och du bor i en villa eller radhus så kan det definitivt vara läge att spola avloppen.

Tecken på att det kan vara dags att spola avloppen är:

  • Dålig lukt i avloppet
  • Dålig avrinning
  • Bubblande/kluckande avlopp
  • Om avloppet är gammalt
  • Du vet att det var länge sedan du spolade avloppet

Som led i att köpa en ny bostad eller fastighet så kan det vara klokt att prata med den tidigare fastighetsägaren om hur länge sedan avloppsspolning genomfördes, alternativt om det föreligger rådande problem. I sådana fall rekommenderar vi att det utförs en rörinspektion i samband med köpet av den nya fastigheten.

Spola avloppen rena med Rörjouren Stockholm

Så hur ofta ska man spola avloppen? Jo, kortfattat bör det göras senast vart femte år. Ofta lite mer frekvent för att vara på den säkra sidan. Behöver du hjälp från professionell rörmokare och spolfirma så är vi snabbt på plats i hela Stockholms län. Vår spolbil i stockholm är fullutrustad med diverse utrustning och munstycken för att lösa de flesta situationer.

BOKA SPOLNING
Boka spolning av ditt avlopp och rörledningar idag.

BOKA

KAMPANJER
Se våra nuvarande kampanjer och spara pengar.

KAMPANJER
Call Now ButtonRing oss