RÖRJOUREN STOCKHOLM

Avloppsrensning

Stopp i avloppet, långsam avrinning eller kanske dålig lukt? Det finns många tecken på att det är dags för avloppsrensning, men inte lika många vet vad man bör göra när dessa tecken kommer. Här är några av våra allra bästa tips när det kommer till avloppsrensning, och glöm inte att vi har jour dygnet runt alla dagar om året om det verkligen skulle krisa. Lycka till!

Vi finns i hela Stockholm

Service i hela Stockholms län

Service dygnet runt

Vi är tillgängliga dygnet runt.

Telefon: 08-454 09 00

info@rorjourenstockholm.se

Behöver du hjälp snabbt?

Fyll i ditt telefonnummer eller e-post så återkommer vi direkt!


  Vi utför över 4 000 servicearbeten varje år

  Tecken på att det är dags för avloppsrensning

  När man tänker på stopp i avloppet kanske man tänker på mardrömsscenariot där det är helt stopp och vattnet stiger upp från avloppet – men det finns många tidiga tecken på att ett stopp är på väg att bildas. Här är några av de allra vanligaste tecken på att det är hög tid att genomföra en avloppsrensning:

  • Dålig lukt. Om det luktar illa från tex. vask, handfat eller annat avlopp är det ofta ett tecken på att något sitter fast; ta hand om det innan det bildar ett totalt stopp!
  • Konstiga ljud. Om ditt avlopp gör ifrån sig konstiga ljud är det ett tecken på att något sitter i vägen för avrinningen.
  • Dålig/långsam avrinning. Får du stå och vänta länge på att till exempel handfatet ska tömmas, eller om duschen lätt svämmar över, är det garanterat dags att göra en avloppsrensning.
  08-454 09 00
  avloppsrensning stockholm

  Avloppsstopp

  Vi löser era avloppsstopp.

  Felsökningar

  Ledningar, rör och avlopp.

  Läckor/Sprickor

  Tätar, byter ut och renoverar.

  Service 24/7

  Vi erbjuder service dygnet runt.

  Nyttja ROT-avdraget

  Hjälp med rotavdrag och ansökan till SKV.

  Tydlig prissättning

  Tydlig och transparent prissättning.
  VAD DU KAN TESTA SJÄLV

  Avloppsrensning – Så gör du!

  Det kan vara lockande att direkt köpa sig ett propplösningsmedel i butik och använda. Vi vill dock varna för att många av dessa medel som man kan köpa innehåller starka, frätande kemikalier som man ska handskas med väldigt försiktigt (var försiktig vid hantering och att du inte andas in ångorna!). Dessa kemikalier kan även göra både stora skador på dina rör samtidigt som de är riktigt dåliga för miljön. Vi rekommenderar att man testar de snällare och mer miljövänliga lösningarna för avloppsrensning innan man går på dessa kemikalier.

  Använd vaskrensare/avloppsrensare. Att använda sig av en vaskrensare är en riktig klassiker, och detta av god anledning: trycken vaskrensare skapar i rören löser många enklare stopp. Har du en äldre modell av vaskrensare med träpinne? Idag finns det mer rejäla versioner att köpa för en dryg hundralapp i välsorterade butiker.

  Öka trycket. Testa att hälla på en rejäl mängd (minst en halv hink eller stor kastrull) av hett vatten; detta är ofta ett mycket effektivt sätt för att både lösa stopp och rengöra för avloppsrensning.

  Använd ett rensband. Rensband är ett effektivt och billigt verktyg för att komma åt stopp som sitter långt ner i rören.

  Testa att blanda en miljövänlig propplösare av skafferivaror. Många stopp kräver inga tunga kemikalier, och det finns propplösare du kan blanda direkt hemma av skafferivaror. Här är tre varianter:

  Läs mer

  Avloppsrensning är förebyggande

  Vi vet att avloppsrensning kanske inte är den roligaste saken att göra, men om man tar väl hand om sina avlopp så kan man spara mycket pengar på sikt. I köket kan det vara bra att avlägsna fetter och oljor med hushållspapper i stället för att spola ner det. I badrummet gäller det att kolla vad det är man egentligen spolar ner; tänk på att tops och bomullstussar inte hör hemma i avloppet.

  Professionell avloppsrensning
  Om du inte själv lyckas lösa problemet så står vi alltid redo att hjälpa dig med en av våra spolbilar. Vi använder oss alltid av miljövänliga metoder som är skonsamma både för miljön och dina rör.

  *Priserna ovan gäller för privatpersoner och visar priser efter ROT-avdraget.

  Spara 30% av arbetskostnaden

  Som privatperson och villa- och bostadsägare har du rätt till ett förmånligt skatteavdrag på 30% av arbetskostnaden som gäller för VVS-installationer, reparationer, underhåll och övriga arbeten som gäller ombyggnad av bostad. Summan är på max 50 000kr per person går att spara på arbetskostnaden med ROT-avdraget.

  rotavdraget.skv

  Pss.. Vi sköter ansökan till Skatteverket åt dig. Bra va?

  Frågor eller funderingar?

   Vanliga frågor vid avloppsrensning:

   Vad är Avloppsrensning?
   Avloppsrensning är ett sätt att rensa avloppen från smuts, rester och annat som förhindrar avloppens normala funktion och flöde. Vi förespråkar avloppsspolning framför avloppsrensning då det är mindre invasivt och skonsamt för avloppsrören.

   Vad kostar Avloppsrensning?
   Priset för avloppsrensning är lite beroende på arbetets omfattning och antalet avlopp som ska spolas. Ibland kombineras spolningen också med filmning av avloppet. Rörjouren Stockholm erbjuder avloppsrensning från 1861 kr. Vill du få ett skräddarsytt offertförslag så föreslår vi att du kontaktar oss direkt.

   När kan ni utföra arbetet?

   Vi kan erbjuda avloppsrensning i hele Stockholms län – ofta samma dag. Vi är snabbt på plats, är serviceorienterade och trevliga. Dessutom är arbete vi utför alltid av högsta kvalitet!

   Erbjuder ni Jourservice ?
   Ja! Vår jour är tillgänglig under årets alla dagar. Även under röda dagar. Så vi kan alltid vara på plats och hjälpa er vid behov.

   Fler frågor eller funderingar?
   Du är du varmt välkommen att kontakta oss via telefon eller mail.

   08-454 09 00Maila oss